Živi za trenutak

01/Apr/15

Nešto sam ovih dana u nekom lošem raspoloženju zbog gubitka majke. To je sasvim normalno, kažu neki. Ne znam. Ono što znam, jeste, da ona ne bi volela da sam u takvom raspoloženju, a ja znam da ništa ne mogu promeniti, niti vreme vratiti i znam da moram živeti u trenutku i sa vremena na vreme pomenuti neki lep događaj, a bilo ih je pouno. Verujem da je ona i dalje prisutna tu i da zna šta se dešava i to me čini jačim.

Ne vraćam se u prošlost i ne razmišljam šta smo propustili. Ako se zatvorite u proslost i kopate po istoj sa stalnim pitanjem “šta bi bilo da je bilo” pored vas će proći divne stvari koje se dešavaju u tom trenutku, a koje nećete videti. Sutra ćete opet razmišljati o juče i o tome kako je prošlo nešto što niste želeli tako da prođe. Sa 70-80 godina ćete sesti i pogledati u prošlost i shvatili da je život prošao pored vas, da ništa niste uradili što ste želeli i da ste uvek bili okupirani prošlošću i opet će taj neki divan trenutak proći pored vas.

Gledajte sebe i verujte u sebe i svoje odluke, pratite znake koje vam život daje i sledite ih, nemojte da se u starosti okrenete i shvatite da ste uvek radili ono što su drugi želeli od vas. Ako slušate sebe, radite ono što volite i želite, a ne ono što ne volite i što drugi žele od vas, radićete to sa osmehom i pozitivno ćete vibrirati. Ako imate pozitivnu vibraciju u trenutku, nemojte brinitu ni za budućnost, jer će se dešavati stvari koje takođe pozitivno vibriraju. Ako se i dese one negativnije nećete gledati na njih kao na teške probleme, već kao na stepenik ili prepreku koju treba preći. Ja zapravo verujem da sadašnjost kreira budućnost.

A prošlost? E prošlost vas uvek drži u prošlosti. Završiću za kraj sa jednim svojim aforizmom davno napisanim “Još gluplje je lupati glavu zbog već učinjene gluposti” i sa jednom pesmom koju sam danas napisao i nadam se da će vas navesti da zastanete na trenutak i da osetite šta se dešava u tom trenutku.

 

Ne gledaj šta je bilo juče, šta će biti sutra
Jer život se dešava ovoga trenutka
Ovoga trenutka baš mora biti tako
Nekada je teško, nekada ti je lako
Shvati da si za sebe odgovoran ti sam
Shvati da za sve moraš biti zahvalan
Normalno je i da želiš i da planiraš
Igraj pametno ako želiš da matiraš

Život je sjajna igra, ne postoji repriza
Nije na plejeru, ne možeš vratiti iza
Nije sbb pa da ga odloženo gledaš
Prati znake, slušaj srce i nemoj da čekaš
Kada shvatiš šta želiš tada je pravo vreme
Pozitivno vibriraj, rasteraćeš probleme
Rasteraćeš ljude koji negativno zrače
Jer se na osmeh i drugi osmesi kače

Danas napolju je dan tmuran, kišni i siv
Pa sa depresijom vučeš se k’o da nisi živ
Ali ne vide taj dan svi kao što vidiš ti
Neko spava, a neko je nasmejan na kiši
U oblake gleda, takvih neće biti nikad
Uživa u danu, jer ne postoji duplikat
Ne razmišljaj nikad šta bi bilo da je bilo
Jer mislićeš sutra šta se juče nije zbilo