10 besplatnih paterna

30/Jul/19

Resursi za dizajn nekada mnogo ubrzavaju posao i ako neka ikonica ili patern treba da se nađe u drugom planu mnogi dizajneri ili developeri se često opredeljuju na besplatna ili kupljena rešenja. Dizajneri, ukoliko im se rad ne bazira na gotovim rešenjim i ne čini većinski procenat dizajna, koriste resurse. Ukoliko im se ceo rad zasniva na templejtima dovodi se u pitanje šta su uopšte onda oni dizajnirali tako da u tom slučaju rade svoja rešenja.

Resursi za dizajn

Ja sam odlučio da u postovima u narednom periodu obezbedim neke od besplatnih resursa, kao što su ikonice i paterni. Takođe, ako želite i neke da kupite možete to učiniti na creativemarketu ili iconfinderu. Na Creative Marketu se nalazi ceo set ovih paterna od 30 komada, a ja sam za današnji post izdvojio neke od njih.

Dizajn paterna u poslednjih nekoliko godina mi je neizbežan posao i nešto u čemu zaista uživam. Prošle godine sam im na svom instagramu Bresign posvetio mesec dana. Otkako sam počeo da se igram sa dizajnom u photoshopu, pre više od 15 godina, sam voleo da sklapam neke oblike koji se ponavljaju i uklapam ih.

Ove koje vidite ovde i koje možete preuzeti besplatno sam radio za sebe i za dalju prodaju na gore pomenutom sajtu.

Dizajn paterna

Pre par godina dizajn paterna me je zaokupirao i provlačio sam ga bukvalno u svemu što sam radio. Tako su me i iz čuvenog kineskog časopisa IdN kontaktirali i zamolili da im pošaljem neke od radova i nađem se tamo pored mnogo kidajućih svetskih dizajnera paterna. Ogromna čast za mene. Još veća je bila kada sam video da je moj patern preko cele poslednje stranice časopisa što nisam uopšte očekivao.

Preuzmite 10 besplatnih paterna

Znam, sada ste već mislili da ću na kraju ipak da vam prodam ove paterne ili da vam tražim jmbg čukun dinosaurusa. Ne treba mi čak ni email vaš niti bilo kakvi podaci. Možete (vaša dobra volja) podeliti ovo na društvenim mrežama i obavestiti i druge da mogu da očekuju ovde razne free stvari ili da me mogu angažovati.

Svi paterni su u png formatu sa transparentnom pozadinom i možete prilagođavati boju pozadine, ali i samog paterna, tako da se igrajte slobodno sa ovim što imate dok ne uploadujem neke nove paterne.

Klik na sličicu u galeriji (ispod), kada se otvori desni klik save as, a nakon toga ubacite u photoshop, edit>define pattern i možete ih koristiti.

Ako vam je bilo od koristi ili mislite da nekom bi delite na društvenim mrežama.