ZAHVALNOST

18/Nov/15

Danas vam je svanuo najgori dan u životu. Zašto? Postavite to pitanje čim se probudite sa snuždenim licem. Zašto vam je danas tako teško da ustanete iz kreveta i idete na posao. Zašto ste nezadovoljni? Ustali ste i nemate šta da radite? Nemate posla? Kad nemate posla uvek možete raditi na sebi. Dosada je najgora stvar.  Pogledajte svoj život, sagledajte predhodne dane. Koliko dugo ste već ovakvog raspoloženja? Da li je vreme da se menjate? Zvuči kao neka reklama za top-shop, ali nije. Reklama za buđenje svesti.

Zahvalnost

Izađite napolje, smrknuti i krenite u šetnju, pogledajte kakva ćete lica sretati. Uputite pogled ljudima sa svom svojom tugom i depresijom i videćete kakvi će vam pogledi biti uzvraćeni. Kada se vratite kući razmislite da li bi bilo bolje da je drugačije. Da ste sreli nasmejana i raspoložena lica. Nastavite sa danom uobičajeno, samo probajte da izbacite dosadu. Probajte da nađete neki besplatni kurs nekog jezika. Danas bi možda bio idealan dan da počnete da učite novi jezik, da savladate neki novi softver, napišete nešto što ćete ostaviti deci u nasledstvo, nešto što će vas menjati. Sedite i zapišite sve šta biste voleli da vam se upravo dešava. Univerzum je čudo, a zakon privlačenja postoji, shvatićete pre ili kasnije. Probajte da ga testirate, podignite vibraciju i počnite dan sa novom pričom. Oktenite novi list.

Sutradan izađite sa osmehom. Osmehnite se prodavačici u radnji, radnici na šalteru, dajte nekom kompliment. Batalite priču da je realnost surova, da smo svi u kolektivnoj depresiji. Stvarnost je zapravo onakva kako je mi vidimo i kreiramo. Budite kreatori svog života. Nemojte biti posmatrači pored kojih život prolazi. Život brzo prođe, a puno je stepenika koje treba da prođemo do cilja.

Ja sam juče izašao u limanski park. Gledao sam ljude sa osmesima, smrknute, bakice kako tračare na klupi, roditelje sa decom kako uživaju u novembarskom danu koji podseća na aprilski. Novembar je i za novembar vezujemo kišu, sneg i hladno vreme, a vidite kako i novembar može da bude divan. Ako jedan novembarski dan može da se izdvoji izvan klišea, tako i vi možete da se izdignete iznad depresivnog okruženja i da shvatite koliko je život divan i da budete zahvalni sa svojim životom. Ne vidite na čemu treba da budete zahvalni? Znate i sami u svom okruženju ljude koji su bolesni, neki su nezadovoljni i nezahvalni ceo život i život im je nažalost vratio. Ne zato što je život surov, nego zato što su oni bili surovi sami prema sebi i svom životu. Neki ne mogu da dišu, na aparatima su, neki ne mogu da hodaju, neki ne osete mirise, ne osete ukuse, neki ne vide ovo prelepo jesenje lišće, sunce, prizore, lica ljudi sa kojim se mimoilaze. Neki nemaju šta da obuku, neki nemaju da jedu, neki nemaju roditelje, nemaju krov nad glavom, a ide zima. Jeste li još uvek nezadovoljni sa svojiom životom i nezahvalni na tome što imate?