Preokret

12/May/15

Preokret je roman koji sam počeo da pišem 2009. godine. Sve je počelo kada sam seo da pišem priču koja je vrlo brzo stigla do dvadesete stranice i koja je svojim razvojem i mojim idejama slutila da će, kad poraste, postati roman. Te godine sam napisao stotinak strana, a onda je nekako sve stalo. Nije bilo ni vremena ni inspiracije. Koncept kako treba da teče roman je bio napisan, ali stranice se nisu micale. Par puta sam napisao po koju stranu, a ove godine konačno je došla inspiracija nakon što sam pročitao sve što sam do tada napisao. Pojavile su se nove ideje i nastavio sam. Divan period pisanja je gotov, rukopis je poslat u Samizdat B92 i nadam se da će dobro prići i da će ugledati svetlost dana i da će to biti dokaz truda i ljubavi prema pisanju. Nastavljam dalje da pišem novi roman, a o njemu u budućnosti.

Preokret je roman koji govori o svršenom studentu književnosti iz Novog Sada, koji je završio fakultet sa prosekom malo ispod 10. On je za vreme fakulteta, a i ranije bio veoma talentovan za pisanje, kako proze tako i poezije. Nakon završenog fakulteta, devojka sa kojom se dugo godina zabavljao odlazi u Francusku i posle par meseci sve ređe komunikacije telefonom njihov odnos se hladi, da bi se na kraju i prekinuo. On ostaje zarobljen u sistemu i Srbiji i radi najgore poslove kako bi se izborio za egzistenciju, ne želeći da se vrati na selo kod roditelja. Njegov talenat je pojeo sistem, a samopouzdanje iz dana u dan mu se sve više srozava. Živi jednim pogrešnim načinom života. Nakon smrti oca, vraća se na selo, gde je posle godinu dana pisanja i rada na sebi odlučio da se vrati u grad i da pokuša ponovo. U trenutku kada odluči da preuzme život u svoje ruke njegov život postaje umetničko delo. Upoznaje novu ženu, izdaje romane, koji postaju veoma brzo bestseleri. Na kraju neposredno stupa u kontakt sa ženom koja ga je ostavila pre više od 10 godina i otkriva istinu.

Radna verzija korica izgleda  ovako, s tim da treba da se poradi na ambigramu, tačnije na slovima O i K i da se uradi fotografija.

Preokret-manjeKorice Preokret-uRukama